...
Fri fragt er
mulig
Bestil før 17:30,
vi sender det idag !
Fuld tilfredshed garanteret:
Absolut bedste kvalitet
CBD
  • Nyheder
  • Risikoen ved Marihuana og Cigaretrygning: Lungeskader Afsløret

Risikoen ved Marihuana og Cigaretrygning: Lungeskader Afsløret

Risikoen ved Marihuana og Cigaretrygning: Lungeskader Afsløret

Studien viser øget risiko for lungeskader ved brug af både marihuana og cigaretter. På Radiological Society of North Americas årlige møde blev en øjenåbnende forskning præsenteret, der afslører den forøgede risiko for lungeskader, når man ryger marihuana i kombination med cigaretter.

De skjulte farer ved kombineret rygning

I modsætning til den udbredte forestilling om, at marihuanarygning er uskadelig, viser denne nye forskning en anden side af sagen. Præsenteret på RSNA’s årsmøde, sætter denne banebrydende undersøgelse fokus på de mulige risici ved at ryge marihuana, især i samspil med cigaretter. Selvom vi kender til cigaretters skadevirkninger, belyser denne undersøgelse det mindre kendte område af marihuanas påvirkning på lungernes sundhed.

Marihuanaforbrug og voksende bekymringer

Marihuana er verdens mest anvendte ulovlige rusmiddel. I Canada er forbruget steget markant siden legaliseringen af rekreativ marihuana i 2018, som påpeget af Jessie Kang, M.D., en ekspert i kardiotorakal radiologi fra Dalhousie University. På trods af dets udbredelse, er forskningen i marihuanas effekter, især på lungesundheden, stadig begrænset.

Enestående tilgang til studiet

Forskerne gennemførte en omfattende multicenterundersøgelse for at vurdere virkningerne af både marihuana- og cigaretforbrug. De analyserede CT-billeder af brystet fra fire grupper: ikke-rygere, udelukkende cigaretrygere, kun marihuana-rygere og dem, der ryger begge dele. Undersøgelsen var stringent og inkluderede kun marihuanabrugere, der havde røget mindst fire gange om måneden i over to år, og som ikke anvendte marihuana i spiselige former eller som orale dråber.

En hånd holder en cigaret foran marihuana.

Foruroligende fund om lungesundhed

Undersøgelsens resultater er bekymrende. De, der røg både marihuana og cigaretter, havde en tolv gange højere risiko for at udvikle centrilobulært emfysem sammenlignet med ikke-rygere. Centrilobulært emfysem, en type lungeemfysem, medfører alvorlig skade på lungernes luftposer, hvilket kan føre til signifikante respiratoriske komplikationer og åndedrætsbesvær.

Dobbelt skade fra kombineret rygning

Dr. Kang påpegede en bekymrende tendens blandt undersøgelsens deltagere. Selvom varigheden af marihuanabrug generelt var kortere end cigaretrygning, kan det faktum, at marihuana ofte ryges ufiltreret, føre til en højere koncentration af skadelige partikler i lungerne. Studiet viste også en tre til fire gange større sandsynlighed for fortykkelse af luftvejsvægge hos dem, der brugte begge stoffer, en tilstand der kan medføre infektioner, ardannelse og yderligere skader på luftvejene.

Synergisk skade på lungerne

Forskningen antyder en synergisk skadevirkning, når man kombinerer cigaret- og marihuanarygning, hvilket forværrer tilstande som centrilobulært og paraseptal emfysem. Denne synergi mellem de to stoffer øger risikoen, hvilket tyder på, at deres kombinerede brug er mere skadeligt end tidligere antaget.

Behovet for mere forskning og oplysning

Dr. Kang fremhæver nødvendigheden af yderligere forskning i marihuanarygningens langsigtede virkninger. Hun udtrykker bekymring over den udbredte misforståelse.

Kilde: https://www.prnewswire.com/

Ofte stillede spørgsmål

Ja, rygning af marihuana kan være mere skadelig for lungerne end cigaretter. Forskning tyder på, at marihuana, når den ryges ufiltreret, kan indføre en højere koncentration af skadelige partikler i lungerne end filtrerede cigaretter. Denne øgede eksponering kan føre til alvorlige lungeskader.
Centrilobulært emfysem er en type lungeemfysem, der fører til skade på luftposernes vægge i lungerne. Rygning, især en kombination af marihuana og cigaretter, øger risikoen markant for denne tilstand, hvilket resulterer i alvorlige respiratoriske komplikationer.
Passiv rygning af både marihuana og cigaretter kan potentielt forårsage lungeskader. Selvom direkte rygning udgør en større risiko, kan indånding af røg fra disse stoffer stadig indføre skadelige partikler i lungerne og forværre luftvejssundheden.
Kombineret brug af marihuana og cigaretter kan forværre tilstanden af luftvejene. Det øger sandsynligheden for fortykkelse af luftvejsvæggene, hvilket kan føre til infektioner, ardannelse og yderligere luftvejsskader.
Radiological Society of North America (RSNA) spiller en central rolle i forskning om rygning og lungesundhed. RSNA fremmer forskning og uddannelse inden for radiologi, hvilket bidrager til en dybere forståelse af, hvordan rygning påvirker lungerne og fremmer udviklingen af behandlingsmetoder.
et sort/hvid foto af en smilende mand.
Bernard er uddannet bioteknolog med et enormt væld af viden om alt, hvad cannabis angår.Læs mere >>
E - bog
Alt hvad du behøver at vide om CBD!
en bog med titlen ligger alles over het geheim van cbd.
Download vores GRATIS e-bog i dag!
E-book form
Råd
en kvinde med langt hår og en flaske honning.
Vil du have hjælp til at vælge det bedste produkt til din situation?
Bare svar på disse få spørgsmål.

Log på

Ingen konto endnu?  Opret en nu

Vi loyale kunder!

Du kan optjene loyalitetspoint på ALLE produkter for at modtage rabatter og gratis produkter. Du har kun brug for en konto, og du kan begynde at tjene i dag!
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.